Digitale transformatie vereist hoogwaardige digitale connectiviteit organisaties

Burgers, bedrijven en overheden maken dagelijks gebruik van informatietechnologieën. Voor online bankieren, de verkoop van op maat gemaakte producten, het bijwerken van hun boekhouding ‘in de cloud’ en voor het experimenten met blockchain. Digitalisering transformeert onze economie en maatschappij in rap tempo. Tegenwoordig is het onze belangrijkste bron van groei, innovatie en nieuwe bedrijvigheid. 

Afhankelijkheid van connectiviteit

Deze digitale transformatie vereist hoogwaardige connectiviteit. Connectiviteit die meegroeit met de behoeften van de samenleving en de economie. Deze eis komt niet uit de lucht vallen. Steeds meer diensten worden digitaal geleverd, en steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet (denk aan Internet of Things). Hierdoor groeit onze afhankelijkheid van een goed functionerende digitale infrastructuur.

Mensen willen altijd en overal bereikbaar zijn en connectiviteit wordt dan ook steeds meer een basisbehoefte. Ook voor bedrijven en overheidsinstellingen is connectiviteit cruciaal. Zij maken steeds meer gebruik van de digitale infrastructuur voor hun dienstverlening en interne bedrijfsvoering (zoals cloud services en thuiswerken). Bepaalde sectoren hebben daarnaast een groeiende behoefte aan connectiviteit voor allerlei nieuwe toepassingen, zoals: 

Hogere en meer diverse eisen aan de digitale infrastructuur

De digitale transformatie en de introductie van digitale innovaties stelt hogere en meer diverse eisen aan de digitale infrastructuur. Zo hechten bedrijven en overheidsinstellingen steeds meer belang aan de kwaliteit daarvan. Connectiviteit wordt gebruikt voor bedrijfskritische toepassingen, voor het verrichten van financiële transacties, voor het delen en bewerken van vertrouwelijke informatie data of voor real life toepassingen die vragen om extreem hoge capaciteit en extreem lage latency. Haperingen in de verbinding zijn dan ook niet langer gewenst (continuïteit) en vertraging van de doorgifte in data (latency) is een no-go. Maar ook de behoefte aan bandbreedte neemt toe en veranderd. 

Van lokaal beleid tot innovaties

De toenemende vraag naar connectiviteit maakt daarom nieuwe investeringen in telecominfrastructuur, zowel boven- als onder de grond, noodzakelijk. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat introduceert daarom een landelijk actieplan, waarin actiepunten variërend van het herzien van regelgeving tot het opzetten van 5G-innovatienetwerken is opgenomen. 

Hoe ondersteunt TReNT in deze specifieke vraag naar connectiviteit?

Onze hoogwaardige infrastructuur voorziet niet alleen in de groeiende behoefte aan bandbreedte (de bandbreedte van dark fiber is enorm - of eigenlijk zelfs ongelimiteerd), maar voldoet ook aan de specifieke kwaliteitsparameters die bedrijven en organisaties tegenwoordig eisen. Denk hierbij aan de betrouwbaarheid van het netwerk (storingsgevoeligheid, latency en veiligheid) en toekomstbestendigheid. Met Dark Fiber ben je namelijk verzekerd van een exclusieve, stabiele en veilige private verbinding.

Meer weteen?

Wil je meer weten over de oplossingen die TReNT biedt voor het verbeteren van connectiviteit? Of wil je meer weten over hoe dark fiber jouw bedrijf voorziet van onbeperkte bandbreedte ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zo kun je kennismaken met onze oplossingen en services.

Deel deze blog
Gerelateerde artikelen

De rol van Dark Fiber in digitale versnelling

05-04-2024

TReNT Glasvezel | Je hoort veel over artificial intelligence. Hoe wordt deze toepassing in verschillende sector toegepast en wat vraagt dit van je digitale infrastructuur?

Dark Fiber: voor wie is het geschikt? En waarom?

05-04-2024

TReNT Glasvezel | Dark Fiber is ideaal voor organisaties met meerdere locaties en die zelf voor hun belichting willen zorg. Jij bent volledig in controle.

Goed nieuws!
U bent een stap dichter bij het meest betrouwbare glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is zakelijk glasvezel van TReNT beschikbaar. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook direct bereiken via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen geautomatiseerde aanbieding afgeven. Dit kan komen doordat ons glasvezelnetwerk niet direct bij u in de buurt ligt of door bijzondere omstandigheden. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, of bel met één van onze specialisten op 053 - 711 41 00.
Mogelijkheden in de toekomst
Deze locatie ligt momenteel buiten het bereik van ons netwerk voor een directe aansluiting. Wij zijn ons netwerk continu aan het uitbreiden en mogelijk kunnen we u in de toekomst wel van dienst zijn. Laat uw gegevens achter zodat we u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen, of bel ons op 053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.