Een bedrijfsnetwerk dat klaar is voor de toekomst, hoe realiseer je dat als organisatie?

Hoe professionaliseer je de ICT-infrastructuur van jouw organisatie? Een belangrijke vraag, aangezien ICT steeds meer vervlochten is met de kernactiviteiten van organisaties. Dit vraagt om een betrouwbare, professionele én moderne ICT-infrastructuur.

De Nederlandse economie digitaliseert in hoog tempo. Zonder dat we er dagelijks bij stil staan, worden bedrijfsprocessen gedigitaliseerd en gerobotiseerd en verandert de manier waarop we met elkaar communiceren, werken en leven. Zo bereiden digitale leermiddelen onze kinderen beter voor op de toekomst, dragen connected cars bij aan een afname van de filedruk en het verbeteren van de verkeersveiligheid en verbeteren e-health toepassingen onze gezondheidszorg. Deze toepassingen vereisen hoogwaardige connectiviteit die vaak aan specifieke voorwaarden moet voldoen. Zo vraagt de connected car zeer betrouwbare en snel reagerende netwerken (met zeer lage ‘latency’), terwijl bij virtual reality juist de bandbreedte erg van belang is.

Wat je niet wilt is een onderliggende digitale infrastructuur dat:

In dit artikel bespreken we waar een moderne ICT-infrastructuur aan moet voldoen om digitale toepassingen dagelijks optimaal te gebruiken. Welke slag in bandbreedte, betrouwbaarheid en kwaliteit is hiervoor nodig?

Beschikbare bandbreedte

Door verschillende (nieuwe) digitale toepassingen zoals cloud computing, robotica, IoT en een groeiende markt voor virtual reality en augmented reality (van videogames tot 'serieuze' toepassingen als 3D-oefenprogramma's voor chirurgen in opleiding), neemt de vraag naar beschikbare bandbreedte hard toe. Ook door de aanhoudende investeringen in de belevingskwaliteit (voor bijvoorbeeld hologramtechnologie) en het massaal verzamelen van gebruikersgegevens (Big Data) neemt deze behoefte de komende jaren alsmaar toe. Voldoende bandbreedte is dan ook een belangrijke voorwaarde om digitale toepassingen tot hun recht te laten komen. 

Kwaliteitsaspecten

Maar met voldoende bandbreedte ben je er nog niet. Organisaties zijn meer dan ooit afhankelijk van digitale connectiviteit. Het is daarom belangrijk dat de verbinding het altijd doet. Dit leidt tot hogere eisen aan continuïteit, betrouwbaarheid en beveiliging. 

Toekomst gerichte digitale infrastructuur

Een robuuste digitale netwerkinfrastructuur is het fundament van een goede ICT-omgeving. Maar als je nu een netwerk aanlegt dat voldoet aan de eisen van vandaag weet je één ding zeker. Over 2,5 jaar mag je de infrastructuur opnieuw bouwen. Om te voorkomen dat jouw organisatie in de toekomst extra investeringen of omschakelkosten moet maken, is het slim om te kiezen voor een flexibel of toekomstvast fundament dat ook in je (bandbreedte)behoefte over 3 en 5 jaar kan voorzien. 

Dark Fiber biedt de basis voor een veilige toekomstgericht netwerk 

Dark Fiber is dé oplossing die gegarandeerd levert op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en robuustheid. Zo biedt Dark Fiber ongelimiteerde bandbreedte, wat resulteert in een snelle verbinding en optimale connectiviteit. Maar ook schaalbaarheid, wat opschalen op basis van je eigen connectiviteitbehoefte mogelijk maakt. Doordat je zelf volledige controle hebt, maak je strategische keuzes rondom het inrichten, beheren en beveiligen van het netwerk zelf. 


Meer weten?

Vragen over de specifieke eisen die nodig zijn voor jouw organisatie? Bij TReNT ontwerpen wij in overleg een Dark Fiber glasvezelnetwerk dat voorziet in al jullie ICT-behoeften en die aansluit bij alle zakelijke ambities. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing!

Deel deze blog
Gerelateerde artikelen

Het belang van betrouwbare connectiviteit voor vitale sectoren

05-04-2024

Een goed functionerende digitale infrastructuur is van levensbelang om de continuïteit van de bedrijfsvoering van vitale organisaties te waarborgen.

7 voordelen van een Dark Fiber oplossing

01-05-2023

Ontdek wat de voordelen van een eigen dark fiber glasvezelverbinding zijn voor uw organisatie.

Goed nieuws!
U bent een stap dichter bij het meest betrouwbare glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is zakelijk glasvezel van TReNT beschikbaar. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook direct bereiken via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen geautomatiseerde aanbieding afgeven. Dit kan komen doordat ons glasvezelnetwerk niet direct bij u in de buurt ligt of door bijzondere omstandigheden. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, of bel met één van onze specialisten op 053 - 711 41 00.
Mogelijkheden in de toekomst
Deze locatie ligt momenteel buiten het bereik van ons netwerk voor een directe aansluiting. Wij zijn ons netwerk continu aan het uitbreiden en mogelijk kunnen we u in de toekomst wel van dienst zijn. Laat uw gegevens achter zodat we u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen, of bel ons op 053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.