Voor AI in de zorg wordt 2023 het sleuteljaar

Wat is Artificial Intelligence (AI)?

In de gezondheidszorg bestaat een urgente behoefte aan hoogwaardige en efficiënte zorg, omdat de gezondheidszorg onder druk staat door stijgende kosten, een wereldwijd tekort aan zorgpersoneel en gebrek aan operationele efficiency. De ontwikkeling van technologie - en dan specifiek genoemd Artificial Intelligence (AI) - lijkt de sector hierin te gaan ondersteunen. 

Artificial Intelligence - ofwel kunstmatige intelligentie - is een tak van de informatica. De techniek richt zich op het
creëren van intelligente machines die taken kunnen uitvoeren waarvoor doorgaans menselijke intelligentie vereist is. Denk hierbij aan visuele perceptie, spraakherkenning, besluitvorming en natuurlijke taalverwerking. Artificial Intelligence omvat de ontwikkeling van algoritmen en software die gegevens kunnen analyseren, ervan kunnen leren en beslissingen kunnen nemen op basis van de aangeleerde patronen.

Artificial Intelligence (AI) in de zorg

Het verbeteren van de efficiëntie en kwaliteit van de zorg is van cruciaal belang in de huidige complexe gezondheidszorg. Artificial Intelligence (AI) biedt mogelijkheden om zinvolle informatie op te halen uit klinische gegevens en zo een geïntegreerde gezondheidszorg mogelijk te maken. Zorg die preciezer is en betere, voorspellende eigenschappen heeft. Hoewel AI al tientallen jaren bestaat, staan de meeste gezondheidszorginstellingen nog maar aan het begin van hun mogelijke gebruik van deze technologie.

Hoe wordt AI toegepast in de zorg?

De ontwikkeling van AI in de gezondheidszorg raakt nu in een versnelling. Waarom? De mogelijkheid om nuttige inzichten te leveren op basis van grote hoeveelheden gegevens, voornamelijk ten behoeve van het terugnemen van de druk op de sector én het blijven bieden van kwalitatieve zorg.

Bekijk bijvoorbeeld de volgende vier toepassingen van AI die de gezondheidszorg kunnen transformeren:

Waarom AI toepassen in de zorg?

Eén van de grootste voordelen van AI is het vermogen om grote hoeveelheden data te verwerken en te analyseren, abnormale patronen te herkennen en te leren van eerdere ervaringen. Dit zou kunnen leiden tot slimmere besluitvorming, betere kwaliteit van zorg en betere resultaten voor de patiënt.

Welke oplossingen biedt TReNT Glasvezel voor de zorgindustrie?

Met Dark Fiber ben je verzekerd van een exclusieve, stabiele en veilige private verbinding. De bandbreedte en connectiviteit ondersteunen (zware) innovaties als Artificial Intelligence. De hoogwaardige infrastructuur voldoet ook aan de specifieke kwaliteitsparameters die zorginstellingen tegenwoordig vereisen. Denk hierbij aan de betrouwbaarheid van het netwerk (storingsgevoeligheid, latency en veiligheid) en toekomstbestendigheid. 

Een veilige basis voor de netwerkarchitectuur?

Wil je meer weten over de oplossingen die TReNT biedt voor het verbeteren van connectiviteit? Of wil je met meer weten over hoe Dark Fiber jouw zorginstelling voorziet van onbeperkte bandbreedte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zo kun je kennismaken met onze oplossingen en services

Deel deze blog
Gerelateerde artikelen

Digitale transformatie vereist hoogwaardige digitale connectiviteit organisaties

05-04-2024

TReNT Glasvezel | De digitale transformatie in Nederland vereist hoogwaardige digitale connectiviteit, die meegroeit met de behoeften van de samenleving en de economie.

Hoe gerichte inzet van ICT leidt tot effectiever onderwijs

05-04-2024

TReNT Glasvezel | ICT biedt mogelijkheden om les op maat te geven, lessen te verrijken en resultaten te monitoren. Ontdek hoe ICT bijdraagt aan efficiënter onderwijs

Goed nieuws!
U bent een stap dichter bij het meest betrouwbare glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is zakelijk glasvezel van TReNT beschikbaar. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook direct bereiken via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen geautomatiseerde aanbieding afgeven. Dit kan komen doordat ons glasvezelnetwerk niet direct bij u in de buurt ligt of door bijzondere omstandigheden. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, of bel met één van onze specialisten op 053 - 711 41 00.
Mogelijkheden in de toekomst
Deze locatie ligt momenteel buiten het bereik van ons netwerk voor een directe aansluiting. Wij zijn ons netwerk continu aan het uitbreiden en mogelijk kunnen we u in de toekomst wel van dienst zijn. Laat uw gegevens achter zodat we u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen, of bel ons op 053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.